Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят пред съда пиян шофьор, причинил катастрофа със смърт

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт против В. Богданов /38 г./ от регионалния град, който предизвикал ПТП със гибел, оповестиха от Съдебната палата в Монтана.

На 3 януари 2017 година Богданов използвал огромно количество алкохол в село Благово, само че все пак се качил на автомобил и потеглил към Монтана. Той навлязъл в платното за насрещно придвижване с огромна скорост и се блъснал челно в приближаващ отсреща автомобил, макар опита на другия лидер да избегне удара с маневра в дясно. При злополуката умрял един човек, а различен, пътуващ в интонации от Богданов автомобил, бил в сериозно положение със строшаване на ключица и коремна контузия, само че оживял.

След злополуката Богданов отказал да даде кръвна проба, и се държал жестоко с пристигналите на място служители на реда. Разследване и експертиза по делото открили, че сега на произшествието той карал със 128 километра в час, при ограничаване от 90 на този сектор от пътя, а наличието на алкохол в кръвта му било 2,3 промила, при пределно позволена норма от 0,5 промила. Към този миг Богданов нямал и удостоверение за ръководство на МПС, защото бил осъден за други катастрофи на пътя. Предстои насрочване на съвещание по делото, прецизираха от Съдебната палата в Монтана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР