Окръжна прокуратура – Враца е внесла искане за определяне на

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла искане за определяне на
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за обвинения в убийството на Андреа от Галиче

Окръжна прокуратура – Враца е внесла искане за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ Аксел Олеков, упрекнат за умишленото ликвидиране на Андреа в с. Галиче.

Установено е, че 18-годишното момиче е живеело единствено в дома на татко си, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала у дома или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 година момичето разговаряло с татко си, след което останало в дома си.

В събота през нощта Аксел бил в дома на баба си, където живее. Около 1 ч. излязъл, като минал около дома на Андреа забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, защото от дълго време я харесвал.

Минал през отворената врата в двора, намерил стол, от който погледнал през прозореца и видял,че момичето спи. Входната врата на къщата била заключена и Аксел влязал през прозорец на мазето. Забелязал там железна пръчка, която взел, с цел да сплаши момичето. Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, защото идвал преди години с компания да гледа сериал.

Когато Аксел влезнал в стаята на момичето, то още спяло.

Събудил я и й предложил да осъществят сексуален акт. Андреа се възпротивила и почнала да вика, а обвиненият я блъснал с металната пръчка по главата, след което почнал да я души до момента в който тя престанала да демонстрира признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил сексуален акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, защото се страхувал, че може още да е жива и да опише за случилото се.
Нанесъл няколко удара в региона на шията и прерязал гърлото на момичето.
Обвиняемият видял мокри кърпи, които употребявал, с цел да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на потърпевшата, ревизирал го и го взел със себе си дружно с увития в мокри кърпи нож.

Аксел напуснал мястото на престъплението по същия път, по който бил пристигнал, като по пътя към дома си изхвърлил ножа. След като се прибрал у дома, преброил откраднатите пари – 250 лв., а портмонето пуснал в кладенеца на двора.

На сутринта обвиненият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина.

Същия ден следобяд бил открит в дома на баба си от органите на Министерство на вътрешните работи и след извършен разпит, признал авторството на действието.
Аксел е осъждан два пъти.
През м. септември 2019 година, по съглашение с прокуратурата, му е било наложено наказване от шест месеца „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период за нанесена телесна щета.

Предстои окръжният съд да реши дали да остави обвинени в ареста. Наказателно произвеждане против причинителя на умишленото ликвидиране в с. Галиче е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура – София.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР