Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Ученик отива на съд за притежание на дрога

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против 16-годишен възпитаник за държане на марихуана, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Обвинението против Г. Д. е за това, че на 26.10.2017 година в гр. Горна Оряховица държал за разпространяване високорисково наркотично вещество с общо тегло 22,67 гр. И на обща стойност 136,02 лева

В себе си момчето държало 3,243 гр. марихуана на стойност 19,46 лева, а останалото количество скрил в двор на безстопанствена постройка в кв. „ Бабенец “ в отвор в земята.

Обвиняемият няма налагани санкции за позволени нарушавания на учебния устав. Ученикът не се води и на доклад в Детска педагогическа стая.

На неустановена дата през 2017 година решил и почнал да се занимава с разпространяване на марихуана в региона на гр.Горна Оряховица. Той я продавал или подарявал на свои познати и другари.

След получена оперативна информация в група ПКП в районно управление (на МВР) Горна Оряховица за възпитаник от учебно заведение в гр.Горна Оряховица, който държи в себе си марихуана, на 26.10.2017 инспектори посетили учебното заведение, като при обиск на деветокласника разкрили марихуана.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР