Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.М., на 20 г.,

...
Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.М., на 20 г.,
Коментари Харесай

Обвинение за 20-годишния, опитал да убие полицай, пробождайки го с нож

Окръжна прокуратура-Стара Загора притегли като обвинен С.М., на 20 година, за това, че на 9 октомври 2023 година в гр. Казанлък е направил опит съзнателно да умъртви проверяващ служител на реда, като опитът е останал незавършен по независещи от дееца аргументи – закононарушение по член 116 ал.2 прочие 5 вр. член 115 алинея 18, алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На 9 октомври 2023 година в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, двама служители на реда посетили адрес - къща, където трябвало да призоват лице по досъдебно произвеждане. Около тях се събрали голям брой хора от квартала, последвала замяна на реплики. В това време С.М., за който не била призовката, нанесъл прободна рана с нож на единия от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Пострадалият е бил настанен в болница, оповестяват от държавното обвиняване.  

Обвиняемият С.М. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Подробности по случая бяха изнесени по-рано днес на взаимен брифинг на Окръжна прокуратура-Стара Загора и ОД на МВР-Стара Загора. В него участваха Гриша Мавров, заместник-окръжен прокурор и ст. комисар Лазар Христов, шеф на ОД на МВР-Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР