Окръжна прокуратура-Русе провежда разследване за палеж на апартамент в кв.

...
Окръжна прокуратура-Русе провежда разследване за палеж на апартамент в кв.
Коментари Харесай

Прокуратурата в Русе разследва палеж на апартамента, в който загина 3-годишият Драгомир

Окръжна прокуратура-Русе организира следствие за палеж на апартамент в кв. „ Чародейка “, където.

На мястото на произшествието е осъществен оглед от проверяващ служител на реда и са конфискувани материални доказателства . Назначена е пожаро-техническа експертиза за определяне на аргументите за пораждане на пожара . Към момента на случая детето е било оставено единствено в жилището.

В 35-годишната майка на детето Р.И. служителите на реда разкрили хероин , заради което е формирано още едно досъдебно произвеждане – за държане на високорискови наркотични субстанции.

По време на следствието за палежа ще се събират и доказателства за това дали майката е направила закононарушение по член 182 от Наказателен кодекс, като е оставила малолетното дете без контрол и задоволително грижи и с това е основала заплахата за живота му. Назначена е и съдебномедицинска експертиза за определяне на повода за настъпване на гибелта .

За палежа се планува наказване от 5 до 15 години , а за оставянето на детето без контрол – отнемане от независимост до 3 години и публично неодобрение. Разследването по делото продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР