Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт спрямо А.Б., на 37 г.

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт спрямо А.Б., на 37 г.
Коментари Харесай

Нови подробности за ужаса на Тракия, в който загина съдия Емилия Петкова

Окръжна прокуратура-Пазарджик внесе обвинителен акт по отношение на А.Б., на 37 година за гибелта на арбитър Емилия Петкова.

Той е предаден на съд за това, че на 29.01.2022 година към 14.40 ч. на автомагистрала “Тракия “, обл. Пазарджик, в посока към София, на км 102, при ръководство на лек автомобил Range Rover е нарушил разпоредбите за придвижване –  не е направлявал непрестанно моторното транспортно средство и се е движел със скорост, несъобразена с пътните условия - димящ сектор, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 55-годишната Емилия Петкова, арбитър от Апелативния профилиран углавен съд.  

Тя е управлявала лек автомобил " Тойота Ярис “. Престъплението е квалифицирано по член 343, ал.1 писмен знак “В “ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс вр. чл.20, ал.1 и алинея 2, предл.  1 от Закона за придвижване по пътищата.

На 29 януари 2022 година потърпевшата се движела по автомагистрала " Тракия “ в последна лява лента в посока към София, като управлявала лек автомобил " Тойота Ярис “ със скорост от 18-20  км/ч. Участъкът на км 102 бил мощно и гъсто димящ от пожар в суха тревна растителност в паралелен на пътното платно напоителен канал.

Към 14,40 ч. в същата лента се движел лек автомобил Range Rover, ръководен от А.Б. Той също пътувал в посока към София. Движел се със скорост от към 143 км/ч, която била несъобразена с пътните условия - димящ сектор. Заради влошената видимост А.Б. не съумял да забележи движещия се пред него лек автомобил " Тойота Ярис “ и го блъснал в задната част. 

Вследствие на конфликта лидерката е умряла на място. След удара двата автомобила се залепили един в различен и  движейки се дружно надясно. се открили на десния прием. От удара управлявания от потърпевшата автомобил се е запалил и пожарът е обхванал и другата кола.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза повода за гибелта на Петкова е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и опорно-двигателна контузия. А.Б. е бил тестван за алкохол и опиати, като резултатите от пробите са били негативни. 

Разследването по делото е завършено от Окръжна прокуратура-Пазарджик в период от осем месеца. Предстои Окръжен съд-Пазарджик да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР