Окончателният и официален край на прословутия зелен сертификат вече е

...
Окончателният и официален край на прословутия зелен сертификат вече е
Коментари Харесай

Официално: край на зеления сертификат, край на тестването в училище

Окончателният и формален завършек на прословутия зелен документ към този момент е разгласен със заповед и е плануван за 21 март. Фактическият настъпи с месеци по-рано поради неналичието на надзор.

Считано от 21 март, понеделник, отпада условието за така наречен зелен документ за всевъзможни действия и мероприятия в България, лимитирани досега, се постановява със, подписана в четвъртък от министърката на опазването на здравето Асена Сербезова.

От 29 март отпада условието за проучване с щадящи проби в учебните заведения в страната.

Във висшите учебни заведения при лекции и семинарни извършения заетостта би трябвало да е 50 %.

Отпадането на документа беше предизвестено - още отпреди към месец бяха оповестени стъпки за поетапното при унищожаване, според от епидемиологичната конюнктура.

Противниците на зеления документ бяха прекомерно шумни, като от " Възраждане " проведоха два митинга, при първия имаше и опит да се щурмува Народното събрание. Вторият беше не изключително многочислен, тъй като се случи броени дни, откакто от кабинета оповестиха, че документът ще бъде анулиран. Здравните управляващи тогава многогократно отричаха, че има съвпадения сред решението им за документа и непрестанния напън от " Възраждане ", чиято парламентарна активност от началото на Народно събрание беше центрирана единствено и само към него и към премахването на тестването в учебно заведение.

Към момента България е в алената зона по междинна заболеваемост на 100 хиляди души за 14 дни - 336,58.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР