Около седем милиона лева са необходими за ремонта на цялата

...
Около седем милиона лева са необходими за ремонта на цялата
Коментари Харесай

7 млн. лв. са нужни за ремонта на Клиниката по изгаряния в "Пирогов"

Около седем милиона лв. са нужни за ремонта на цялата постройка на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в " Пирогов ". Това сподели пред публицисти изпълнителният шеф на лечебното заведение проф. Стоян Балтов.

Д-р Балтов участва на отбелязването на 13-ти ноември, Световен ден на добротата и Международен ден на незрящите, в детското поделение по изгаряния в " Пирогов ".

Малките пациенти в отделенито към този момент имат разполагаем по-удобни и многофункционални кревати, както и специфична вана за хидратиране след тежките изгаряния. По-малко болежка ще усещат децата със закупените два нови веноскопа за разкриване на периферни вени. Оборудването и апаратурата са извънредно скъпи, защото ремонт на постройката не е юридически за повече от 40 години.

Парите са подаяние на Лайънс клуб " София Витоша ". С 60 хиляди лв. са закупени 15 нови кревати, ваната за хидратиране и двата веноскопа. Д-р Балтов уточни, че сумата нужна за цялостния ремонт и съоръжение на постройката, в която постъпват всички заболели от страната с по-тежки изгаряния, е към 7 млн. лева

Парите са нужни за две нови реанимации - детска реанимация изгаряния и реанимация възрастни изгаряния.  " Неща, които са извънредно значими, тъй като всички знаем - това е най-важният център по изгаряния в България ".

Доц. Д-р Мая Аргирова, завеждащ отделението по детски изгаряния, показа насладата си от предоставеното съоръжение. " В началото концепцията бе да се закупят кревати като помощ за отделението. Когато пристигнаха, видяха на място всичките ни потребности и в допълнение закупиха профилираната вана, която е в действителност извънредно значима за ежедневната работа за децата с дребни и по-обширния изгаряния. Също по този начин два веноскопа за разкриване на периферни вени, което икономисва доста болежка и стрес и на децата и на пациентите ", уточни доктор Аргирова.

Годишно през детското поделение минават близо 1 070 деца.

Това е най-големият център за лекуване на изгаряния и реконструктивни интервенции след обширни изгаряния. Осигурява профилирана консултативна помощ за останалите два по-малки центъра в Пловдив и във Варна.

" Това е едно начало. Безкрайно сме признателни, само че в действителност в случай че разгледате клиниката ще разберете от какво се нуждае тя ", сподели още шефът на " Пирогов ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР