Около половината от 50-членният Сенат на Чили са в принудителна

...
Около половината от 50-членният Сенат на Чили са в принудителна
Коментари Харесай

Ще се окаже ли Чили с огромен проблем в управлението на държавата заради коронавируса?

Около половината от 50-членният Сенат на Чили са в насилствена изолираност, откакто са били в контакт със инфектиран човек, написа Агенция Франс Прес.
Освен тях двама министри също са под карантина по съмнение, че може да са се заразили, прибавя БГНЕС.
Министърът на финансите Игнасио Брионес и началникът на кабинета Фелипе Вард написаха в Twitter, че първите им проби са негативни, само че остават под карантина, до момента в който излязат резултатите от вторите.
Кризата провокира сенаторът Хорхе Писаро. Той неотдавна се е срещал с доста от своите сътрудници, както и с двамата членове на държавното управление, а се оказа, че е притежател на ковид. Други членове на Сената са имали среща с още един сенатор, Рабиндранат Кинтерос, който в понеделник удостовери, че е диагностициран с ковид.
С тези две диагнози броят на сенаторите, при които беше открита новата болест, стана трима, като по-рано Мануел Хосе Осандон също разгласи, че е инфектиран.
Поведението на Кинтерос провокира доста мнения, тъй като се оказа, че заместник-председателят на Сената е подхванал пътешестване в южната част на страната, като евентуално е изложил на заразяване и други хора.
Въпреки че защитни ограничения против ковид бяха взети още преди месец и половина, Чили регистрира предходната сряда шокиращия скок от 60 % в дневните доклади на новозаразените.
От края на предходната седмица управляващите разпоредиха цялостна обсада на 5-милионната столица Сантяго, където са 80 % от всичките 46 000 случая на ковид.
Още: " В Европа нещата с ковид наподобяват все по-добре, само че по света има притеснителни сигнали "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР