Около едночасов дебат в Общинския съвет предизвика точката за закупуване

...
Около едночасов дебат в Общинския съвет предизвика точката за закупуване
Коментари Харесай

Гласувано: Общината купува частния терен до Централна поща

Около едночасов спор в Общинския съвет провокира точката за закупуване на частния парцел на пл. " Централен ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Мнозинството предложи той да бъде платен за 600 хиляди лв.. Именно сумата провокира дебатите на първата за годината сесия на старейшините. Мненията и предложенията минаха през няколко стадия -  да се одобри сумата 600 хиляди лв., само че да е разграничена в две бюджетни години. Тоест 300 хиляди лв. да се отделят в този момент и още толкоз през 2020 година.

Слави Георгиев предложи цена от 100 хиляди лв. поради, че няма по какъв начин да се осъществя там градеж. Намеси се и предсетелят на Общинския съвет Савина Петкова, която напомни, че е имало сходна обстановка с парцела пред Общината - така наречен копчета. Така че, по думите й, било по-добре да се платят 600 хиляди лв., вместо да се рискува оше време и правосъдни каузи с реститутите на парцела. Божидар Здравков пък добави " реститутите могат да чакат и 20 години за договорката, само че може ли градът да чака и да остави язвата в сърцето на града ".

Наследниците са предложили да продадат парцела от 286 квадратни метра, значим за осъществяване плана за площада и конгрес " Север ", за сумата 1 000 000 лв.. През 2013 година пазарната му оценка е била 600 000 лв., нова самостоятелна такава от ноември предходната година, обаче, е остойностила парцела на 171 340 лв.. Затова и заявителите оферират на Общината цена от 600 000 лв., което е и предлагането на администрацията.

Така в последна сметка съветниците одобриха с 35 гласа " за ", 8 " срещу " и 4 " въздържал се " парцелът на пл. " Централен " да бъде платен за 600 хиляди лв.. Тези пари ще бъдат разграничени в две бюджетни години - 2019 и 2020 година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР