Около един милион души участваха в мирна демонстрация в чилийската

...
Около един милион души участваха в мирна демонстрация в чилийската
Коментари Харесай

Един милион излязоха на мегапротест срещу президента в Чили

Около един милион души участваха в мирна проява в чилийската столица Сантяго в петък и желаеха радикални промени в страната, съобщи ДПА.

" Днес Чили претърпява исторически ден. Регионът на Сантяго (административна единица - б.ред.) играе водеща роля в мирното шествие на към един милион души, които съставляват фантазията за едно ново Чили ", написа кметът на столицата Карла Рубилар в Туитър.

Според локалните управляващи към 18 часа локално време (21 часа по Гринуич) над 820 хиляди души са се били събрали спокойно на площад Бакедано, една от главните забележителности в центъра на Сантяго.

Демонстрантите, които упорстват за оставката на президента Себастиан Пинера, минаха пред постройката на държавното управление без произшествия.

Протести се организират и в други градове на страната, измежду които Валпарайсо, Пунта Аренас и Вина дел Мар.

Междувременно армията удостовери, че в събота в столицата още веднъж е натрапен комендантски час от 23 часа вечерта до 4 часа сутринта.

През последната седмица южноамериканската страна е разтърсвана от митинги, в които изгубиха живота си 19 души. За пет от жертвите се счита, че са убити от силите за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР