Около час и половина ще отнема попълването на един протокол

...
Около час и половина ще отнема попълването на един протокол
Коментари Харесай

Един протокол от изборите ще се попълва за час и половина

Около час и половина ще лишава попълването на един протокол с резултатите от идните на 4 април парламентарни избори. Това сподели пред бТВ представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Димитър Димитров. Членове на изборни комисии към този момент алармираха, че протоколът е доста обемен, цялостен с ненужна информация и може да се стигне до доста неточности.

Документът е 20 страници, формат А3. Димитров изясни, че на страницата на ЦИК ще бъде качен пример, с цел да могат всички участници в комисии да се " упражнят ".

" Предполагам, че към час и половина след броене на бюлетините ще бъде нужен за попълването на един безукорен протокол без неточности ", сподели той. Димитров добави, че от комисията са се постарали оптимално да опростят документа.

Според него казусът с протокола идва и от отчитането на преференции. В огромните региони партиите записват над 30 претенденти, изясни той.

" Хубаво е да се съпостави протоколът за страната с този за чужбина, който е в най-елементарен вид – единствено партии и гласове ", сподели Димитров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР