Около 900 автошколи обявиха, че излизат на протест в сряда

...
Около 900 автошколи обявиха, че излизат на протест в сряда
Коментари Харесай

Протест на автошколи заради налаган им корупционен модел на обучение


Около 900 автошколи оповестиха, че излизат на митинг в сряда на площад " Батенберг " в София. Поводът е промени в наредбата за шофьорските курсове, които са оповестени за публично разискване.

Според образователните центрове страната се пробва да им наложи нов корупционен модел на образование, който няма да усъвършенства подготовката на бъдещите водачи. те даже считат, че по този начин ще бъдат натоварени административно и финансово и резултатът ще е повишаване на курсовете.

Затова, в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, образователните центрове приканват несъгласуваните с тях промени в наредбата да бъдат спрени. Зад писмото стоят Национален авто-инструкторски съюз, СБА, Съюз на центровете за авто-мото подготовка, Български автоинструкторски съюз и Асоциация за образование в превоза.

" Надяваме се да застанете на страната на честния бизнес и работещите хора в страната, против угодническите административни решения. Животът и сигурността на стотици водачи на МПС следва да бъдат сложени пред персоналните интерес на едно или две лица. Само Вашите рационални разпоредби могат да доведат до готовността ни да отменим планувания за 7 октомври огромен народен митинг в София на автоинструкторите от цялата страна ", се споделя в отвореното писмо.

Това е втори митинг на образователните центрове, откакто през януари тази година те се оповестиха против въвеждането на повече часове за кормуване. Тогава беше реализирана договореност страните да седнат и да се схванат. За задачата трябваше да бъде образувана работна група под управлението на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " с представители на сектора, министерствата на превоза и на образованието, която да почисти противоречивите моменти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР