Около 6000 декара смесена гора е засегната от пожара в

...
Около 6000 декара смесена гора е засегната от пожара в
Коментари Харесай

Продължават битките с горските пожари в страната

Около 6000 декара смесена гора е наранена от пожара в област Хасково , който гори през последното денонощие в региона на Сакар планина. По-рано през днешния ден кметът на Община Свиленград разгласи бедствено състояние .

В битката с огнената буря са се присъединили чиновници от държавните горски стопанства от Свиленград, Тополовград, Средец, Долно Ябълково и Твърдица, както и 10 високопроходими пожарни автомобила , оповестиха от Министерството на земеделието и храните. 

Действията по цялостното потушаване не престават и все още взаимно с екипите на „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Огънят е обхванал още сухи треви и шубраци , с които общата наранена територия е доближава близо 10 000 дка . Заради пожарите бе издадена заповед, с която лесотехническите и селскостопански действия в региона са неразрешени. 

Близо 200 горски чиновници вземат участие в гасене на пожари в страната през последното денонощие. Те са се присъединили в битката с огнената буря, както в област Свиленград, по този начин и в Бургас .

През последното деноноищие не престават дейностите по потушаването на пожара в региона на средецкото село Кубадин , който до този миг е унищожил над 200 декара гора.

На терен са били чиновници от държавните горски стопанска Средец, Айтос и Елхово , на държавно ловно стопанското Тунджа и Югоизточно държавно предприятие-Сливен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР