Около 50 служители на „Гранична полиция“ и „Митници“ са командировани

...
Около 50 служители на „Гранична полиция“ и „Митници“ са командировани
Коментари Харесай

Министър Събев: Предприехме действия до седмица да се нормализира преминаването на камиони през Капитан Андреево

Около 50 чиновници на „ Гранична полиция “ и „ Митници “ са командировани от през днешния ден в допълнение на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “. Целта е да се усили потенциалът на прекосяване на тежкотоварни коли. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев откакто дружно с турския заместник-министър на търговията Туна Турагай посетиха региона на граничния пункт. „ Минахме по всички точки, с цел да уточним какво желаеме да забележим в развиване “, разяснява Николай Събев.

„ Ще се опитаме в идната седмица да осигурим прекосяването на 2000 камиона дневно от турската страна към Капитан Андреево и до 1000 камиона - към Лесово. Идеята е в този интервал последователно да се възстановява трафикът “, изясни министър Събев.

В момента има „ запушалка “ от 3500 камиона в турската част. Ежедневно идват 1300 – 1500 тежкотоварни транспортни средства. По думите на Николай Събев, проектите са до септември да има нарастване с още 50 % на потенциала на прекосяване на транспортни средства през Капитан Андреево.

През последната седмица заместник-министърът на земеделието и храните Иван Христанов и националният представител и член на Комисията по предварителна защита и противопоставяне на корупцията Константин Бачийски бяха на място, направиха изследване на проблемите с трафика и показаха съответни оферти за решаването им.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР