„Около 45% от медицинските сестри са имунизирани, но за съжаление

...
„Около 45% от медицинските сестри са имунизирани, но за съжаление
Коментари Харесай

Зов за ваксинация: Здравният министър събра представители на пациентски организации

„ Около 45% от медицинските сестри са ваксинирани, само че за жалост 35 000 сестри не доближават в системата. Възрастните сътрудници са пенсионирани, млади няма “, съобщи Милка Василева, ръководител на УС на БАПЗГ , която прикани: „ Пазете се, с цел да пазим нас. “

Според доктор Николай Шарков, ръководител на Българския зъболекарски съюз , моментната картина е тежка. Повече от 40% лекари по дентална медицина са имунизирани. „ Това е положително, само че не доста положително, тъй като лекарите по дентална медицина работят на входа на инфекцията. Единственото, което може да ни избави, е имунизацията “, счита той. „ Трябва да убедим всички в правотата на предотвратяване от болестта “, добави доктор Шарков и също прикани за имунизация.

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова заяви, че над 90% от приетите в болница пациенти не са имунизирани. Тя прикани за разяснителна акция, което е единственият метод да се работи против страха.

„ На фона на 90% от хората, които настояват, че имунизацията оказва помощ и имунизациите са избавили човечеството, се явяват такива, най-вече политици, които да спорят и настояват неща, които носят след себе си единствено страдалчество и гибел. Защото нито едно от тези изказвания не се удостовери през последните 1-2 години “, съобщи от своя страна ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

. Това е най-голямата смъртност за ден, регистрирана от началото на пандемията у нас. 6007 са новозаразените или това са 12% от направените близо 50 000 теста. Над 102 000 са към този момент дейните случаи на заболяването в страната. В лечебни заведения се лекуват 8030 души, като 669 от тях са в интензивни отделения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР