Около 22 ч. на 14 декември пътническият влак от София

...
Около 22 ч. на 14 декември пътническият влак от София
Коментари Харесай

Момиче пострада от хвърлен камък по влак

Около 22 ч. на 14 декември пътническият трен от София за Мездра е нападнат с камъни от незнайни лица в региона на спирка Кумарица. В резултат на вандалската демонстрация леко е потърпевшо младо момиче, което е пътувало във влака.
По първична информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни почитатели, които са предизвикали обстановката. Вагонът е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните порти.
От началото на 2017 година това е 81-ият случай, при който влакове на "БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД са замеряни с камъни. Тенденцията е извънредно тревожна, тъй като сходните случаи за тази година към този момент са шест повече спрямо 2016 година
Националният железопътен транспортьор осъжда остро сходни хулигански прояви, които с изключение на нанесените материалните вреди, заплашват съществено живота и здравето на клиентите и чиновниците на БДЖ.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!

Щетите, които националният железопътен транспортьор понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР