Около 20 млн.лв са инвестирани в тръби и ремонт на

...
Около 20 млн.лв са инвестирани в тръби и ремонт на
Коментари Харесай

Министър Шишков: Цената на водата на бургазлии лежи в нивите до с. Медово -

Около 20 млн.лв са вложени в тръби и ремонт на стената на бент. “Порой “, без да има позволение за градеж и утвърден Подробен организационен проект. Идеята е била да се обезпечи авариен достъп на вода за бургазлии от язовира, само че парите са дадени предплатено, без даже да е изработен разбор годна ли е водата за пиянство или не и без каквито и да било строителни бумаги. 

Това разкри министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков по Нова тв. Оказва се, че в този момент тази инвестиция би трябвало да се заплаща с по-високата цена на водата от жителите на Бургас, а тръбите към този момент година и половина стоят неизползваеми, стана ясно от думите на министъра.

„ Това е цената на водата в Бургас, която сега лежи в нивите край село Медово. Ситуацията е същата като с предплатено раздаваните пари за автомагистрала „ Хемус “ - дадени 20 млн.лв напред от ВиК Бургас без да се прави нещо “, изясни Шишков. 

„ Инвестицията може да е добра, само че не би трябвало да е за сметка на жителите на Бургас. Тя е можело да бъде направена от страната или да бъде подкрепена от ВиК холдинга “, добави още районният министър.

Арх.Шишков изясни още, че Министерство на регионалното развитие ще направи разбор на досегашните поръчки за поправки и би могло те да бъдат разграничени на три - безспорни съществени поправки, безспорни настоящи и такива – с детайли на съществени поправки. 

„ Ако страната постави точни и ясни правила за работа на строителните компании, те ще работят по тези правила “, разяснява министърът и добави, че казусът с разплащанията на компаниите идва от предходните ръководещи, които са определяли подобен метод на работа и това е донасяло след себе си неприятно качество на ремонтите.

„ На процедура те са подвластни от страната и спазването на закона зависи точно от страната, която години наред е „ слагала на масата “ 300 млн. лева, а е възлагала поправки на компаниите за милиард – това няма нищо общо със закона и с обикновеното обмисляне.

Министърът беше безапелационен, че предходното управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ не е направило нищо за обезпечаването най-малко на зимното разчистване на републиканските пътища и има подозрения, че то е желало да сложи страната в състояние, в което да няма никакъв различен избор, с изключение на да се удължат за повторно старите контракти. 

Шишков заяви още, че поръчките за него към този момент са оповестени и в период от две седмици компаниите би трябвало да показват офертите си.
„ Зимното поддържане е въпрос на национална сигурност и ще го осигурим при всички положения “, съобщи районният министър.

Той акцентира, че е бил неприятно сюрпризиран, че там, където е можело да се заплаща на компаниите за работата им по сектори 1,2 и 3 на автомагистрала „ Хемус “, на процедура нищо не е плащано и добави, че при предходни държавни управления строителството е било като „ сцена за фотоси “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР