Около 2-2,5% е делът на сивия сектор в бизнеса у

...
Около 2-2,5% е делът на сивия сектор в бизнеса у
Коментари Харесай

Васил Велев, АИКБ: Около 2-2,5% е делът на сивия сектор в бизнеса у нас

Около 2-2,5% е делът на сивия бранш в бизнеса у нас, съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Индустриалния капитал в България Васил Велев. Той е безапелационен, че работодателите не са срещу увеличението на минималната работна заплата.

Ние не сме срещу увеличението на минималната работна заплата, а сме срещу увеличението по подобен метод - административно, еднообразно за всички стопански действия. Минималната работна заплата нараства с малко повече от 9%. Проблемът е в това, че има огромна диференция в междинните хонорари по стопански действия. Например, в туризма е 1000, в айти бранша - 4000, изясни Велев.

По думите му, не е разумно минималната заплата да е идентична и за двата бранша.

Практически може да се осъществят покупки с рубли. Въпросът е какво ще бъде решението и до каква степен могат да стигнат страните като демонстрация на неотстъпчивост и непреклонност, съобщи Велев. Той напомни, че сме имали такива връзки и при започване на 90-те години, когато се е търгувало с валути, в това число и бартерни покупко-продажби.

Ние желаеме изясненост и предвидимост за идната година. Ако няма да се възобновява контракта с " Газпром " би трябвало да знаем с какво ще заместим тези количества природен газ. Не сме виждали проект - първо от кое място са количествата, второ имаме ли направления и трето на каква цена.

Преди да имаме явен, различен проект за диверсификация и за подмяна на направления и търпимост на цената, не би следвало да вършим изявления, добави той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР