Около 15 хил. души, по данни на полицията, отново протестираха

...
Около 15 хил. души, по данни на полицията, отново протестираха
Коментари Харесай

Над 15 хил. души отново поискаха оставката на Бабиш

Около 15 хиляди души, по данни на полицията, още веднъж стачкуваха нощес против чешкия министър председател Андрей Бабиш в центъра на Прага, седмица след предходната проява, на която е имало 50 хиляди души, предадоха " Ройтерс " и " Франс прес ".

Протестното придвижване се провежда от групата " Един милион мигове за демокрацията ", който желае оставката на премиера. Бабиш е забъркан в спекулация с машинация с европейски дотации и е в спор на ползи съгласно отчет на Европейската комисия.

Във вчерашната проява участваха редица опозиционни депутати. Лидерът на Партията на пиратите Иван Бартош съобщи, че Чехия претърпява най-мрачните часове в историята си от рухването на комунизма през 1989 година поради съществуващите съгласно него закани за правовата страна и свободата на медиите.

В агроиндустриалната империя " Агроферт ", която милиардерът Бабиш сътвори преди да се захване с политика, влиза и авторитетна пресгрупа, отбелязва Агенция Франс Прес.

Въпреки митингите обаче партията на Бабиш " Действие на недоволните жители " (АНО) продължава да е най-популярната в Чехия с към 30 % поддръжка, двойно повече от идната в класацията, отбелязва " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР