Около 1000 туристи бяха блокирани в отдалечено ваканционно селище, след

...
Около 1000 туристи бяха блокирани в отдалечено ваканционно селище, след
Коментари Харесай

Лавина хвана в капан над 1000 туристи в Китай

Около 1000 туристи бяха блокирани в отдалечено ваканционно населено място, откакто лавини удариха китайския северозападен регион Синцзян. Метри висок сняг и изменчиво време попречват евакуацията, оповестява Ройтерс.

Пътният достъп до село Хему, живописна дестинация покрай границите на Казахстан, Русия и Монголия, където туристите бяха блокирани, е отсечен от лавини. Селото се намира в префектура Алтай в Синдзян, където от дни не стопира да вали сняг.

Обилният снеговалеж провокира десетки лавини по огромни сектори от автомагистрали в планините Алтай, водещи до живописната околност Канас. На места снегът, донесен от лавините доближава до 7 метра.

Снегопочистването е възпрепятствано от дърветата, камъните и отломките, смесени със снега. Тъй като времето се трансформира бързо в планинския регион, прозорците за осъществяване на избавителни задачи и доставки на хранителни запаси също са тесни.

Тази лавинна обстановка е специфична. Виждали сме толкоз изобилен снеговалеж и преди, само че не сме виждали толкоз висока периодичност на лавини, сподели ръководителят на бюрото за ръководство на автомагистралата Джао Джиншенг.
 Китай отстранява пропуските при реакция на бедстия и повреди
Китай отстранява пропуските при реакция на бедстия и повреди

Страната стартира тригодишна кампания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР