Огромните наводнения в Пакистан създадоха вътрешно езеро с ширина 100

...
Огромните наводнения в Пакистан създадоха вътрешно езеро с ширина 100
Коментари Харесай

Заради наводненията: Гигантско езеро се появи в Пакистан


Огромните наводнения в Пакистан сътвориха вътрешно езеро с широчина 100 км, написа Си Ен Ен. Впечатляващи сателитни фотоси разкриват мащаба на наводненията и демонстрират по какъв начин прелялата река Инд е трансформирала част от провинция Синд в езеро.

Части от страната са под вода, по-късно, което чиновници на Организация на обединените нации описаха като „ мусон на стероиди “ донесе най-тежките превалявания в историята на страната. Жертвите са 1162 души, ранените – 3554, а 33 милиона са наранени.

Новите изображения, направени на 28 август от сателитния датчик MODIS на НАСА, демонстрират по какъв начин проливният дъжд в композиция с прелялата река Инд са наводнила огромна част от провинция Синд на юг.

За да видите разликата на сателитните фрагменти, можете да плъзнете слайдера върху фотосите по-долу:

Според метеорологичния отдел на Пакистан, тазгодишният мусон е най-влажният в страната откогато се записват през 1961 г, а до сезона има още един месец.

И в двете провинции Синд и Белуджистан преваляванията са с 500% над междинните, поглъщайки цели села и аграрни земи, разрушавайки здания и унищожавайки посевите.

Въпреки че през идващите дни в района се чака най-вече изсъхнало време, специалистите споделят, че водата ще отнеме дни, с цел да се отдръпна водата.

Пакистанският министър по изменението на климата Шери Реман сподели в неделя, че елементи от страната " наподобяват дребен океан " и че " до момента в който това свърши, може да имаме една четвърт или една трета от Пакистан под вода ".

Наводненията в Пакистан
Снимка: Reuters


В изявление за Си Ен Ен във вторник външният министър на Пакистан Билавал Бхуто Зардари сподели, че е посетил Синд и е видял от първо лице по какъв начин наводненията са изместили цели села и градове.

" Едва ли има някаква суша, която можем да намерим. Мащабът на тази покруса... 33 милиона души, това е повече от популацията на Шри Ланка или Австралия ", сподели той.

„ И до момента в който разбираме, че новата действителност на изменението на климата значи по-екстремно време или мусони, по-екстремни горещи талази, каквито видяхме по-рано тази година, мащабът на настоящето наводняване е с апокалиптични размери. Със сигурност се надяваме това да не е новата климатична действителност. "

Сателитни изображения от Maxar Technologies от други региони на страната демонстрират по какъв начин цели села и стотици имоти зелена земя са били разрушени от бързо разрастващите се наводнения.

Премиерът на Пакистан Шехбаз Шариф дойде в северната провинция Хайбер Пахтунхва в сряда, с цел да инспектира вредите от наводненията.

Наводненията в Пакистан
Снимка: Reuters


В провинцията са регистрирани множеството от последните смъртни случаи, откакто равнищата на водата се покачиха експоненциално, сподели Националният орган за ръководство на бедствия на страната.

Шариф сподели във вторник, че наводнението е " най-лошото в историята на Пакистан " и е нужна интернационална помощ за справяне с мащаба на опустошението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР