Огромна експлозия в химически парк в западногерманския град Леверкузен изпрати

...
Огромна експлозия в химически парк в западногерманския град Леверкузен изпрати
Коментари Харесай

Огромна експлозия в химически обект в германския град Леверкузен

Огромна детонация в химически парк в западногерманския град Леверкузен изпрати колона черен пушек във въздуха, като управляващите приканиха жителите да останат на закрито и да затворят прозорците си, съобщи " Франс прес ".

Взривът в индустриалния обект Chempark провокира сигнал за " изключителна заплаха " в предупредителното немско приложение NINA, призовавайки жителите да затворят всички порти и прозорци и да звънят колкото е допустимо по-малко на телефонните номера за незабавни случаи.

Полицията в близкия град Кьолн написа в " Туитър ", че са затворили няколко автомагистрали в региона на Леверкузен поради " огромни вреди ".

Засега няма информация за потърпевши хора.

JUST IN - Severe explosion at "Bayer " chemical plant in Leverkusen, Germany. A huge column of smoke rises. Population warned to immediately close windows and doors.
— Disclose.tv
Жители са прецизирали, че гърмежът е можело да бъде чут далеко, като някои споделят, че прозорците им са се разтресли от силата на детонацията.

Мнозина споделиха фрагменти в обществените мрежи на дима, виещ се от химическия обект в квартал " Буериг " на Леверкузен, в който се обитават няколко известни компании, в това число Bayer, Evonik Industries и Lanxess.

Местните медии прецизират, че детонацията наподобява е станала в апаратура за изгаряне на рискови боклуци на обекта.

" По към момента незнайни аргументи е имало детонация в Chempark в Леверкузен ", съобщи компанията Chempark в своя " Туитър ", добавяйки, че пожарникарите са на мястото на случая.

" Жителите са помолени да се реалокират в затворени стаи и да държат вратите и прозорците затворени ", допълниха от компанията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР