Ограничението на скоростта във фаталния участък на пътя край Своге

...
Ограничението на скоростта във фаталния участък на пътя край Своге
Коментари Харесай

Опитен рейсаджия се пусна по отсечката на смъртта, взела живота на 17 души, и с ужас установи, че...

Ограничението на скоростта във съдбовния сектор на пътя край Своге от 40 км към този момент е понижено на 30 км. Това на процедура поддържа изказванието на жителите на Своге, че предходното ограничаване не е било съответно.
За завоя, на който стана нещастието в събота, от дълго време било ясно, че е измежду най-опасните сектори в Искърското дефиле, настояват жителите на града.
Професионален водач на различен рейс удостовери с опит техните изказвания.

Рали играч се пусна по правата на гибелта край Своге и шокиран откри, че... (ВИДЕО)


Много от хората в Своге неведнъж са подавали сигнали за рисковия сектор, на който стана злополуката.
Казват, че до момента никой не ги е чул. Местните поданици са гневни, че мантинелата не е сложена съответно.

Очевидец на пъкъла до Своге сензационно: Шофьорът на рейса не е отговорен, там течеше река, а мантинелата е скъсана преди повече от месец


Смятат, че бордюрът е оказал помощ на рейса да прескочи спиращото оборудване. Друг от сигналите на хората от Своге – завоят е доста зле конструиран и всички тежки машини влизат в насрещното.
От bTV взеха решение да ревизират тези изказвания с опит.

Своге е наводнен от дъжд минути преди тежката злополука, лишила живота на 17 души.
Затова хората от града са уверени, че аквапланинг, а не неточност на водача е повода за нещастието. Когато вали, водата минава като река, а колата не можеш да я контролираш, върви, където си желае, сподели Лилия Георгиева.
Освен това всички камиони с ремаркета влизали в насрещното при съдбовния завой, тъй като не могат да го вземат, изясни Костадинка Петрова.
За да ревизират тези изказвания, вършат опит с автобус, който има сходни на съдбовния рейс габарити. Зад кормилото сяда инструкторът с 18-годишен стаж Владимир Василев. Той минава през завоя в границите на ограничаването от 40 километра в час.
Автобусът фактически влиза в насрещното придвижване на този завой, даже на изсъхнало време е доста мъчно да не се влезе в насрещното платно, изясни инструкторът.
На идващия завой – още веднъж, с цел да го вземе, би трябвало да влезе в насрещното и да се блъсне в камиона, който се задава насреща.

Василев е безапелационен, че сътрудника му, който е бил зад кормилото на съдбовния рейс, не е карал с над 50 километра, както твърди прокуратурата.
На същото мнение е и различен лидер на автобус – Борислав Димитров. Той ни демонстрира, че тахошайбата няма по какъв начин да регистрира с съответна акуратност в кой миг е развита скоростта от 53 километра. Твърде евентуално било тя да е вдигната преди завоя, а тахошайбата не можела да засича до секунда.
„ Той тези 53 км може да ги е вдигнал преди този момент на правия сектор. На тахошайбата може да се види минималната и оптималната скорост по цялото дефиле, само че тъкмо за избрания завой, няма по какъв начин да има акуратност от тахошайбата”, сподели Борислав Димитров.
И двамата водачи настояват, че в случай че се влезе в този завой с 53 километра в час, пасажерите биха изпадали от седалките.

За на следващия ден е плануван митинг на жителите на Своге, които ще продължат да показват недоволството си поради неналичието на реакция от институциите, макар множеството им сигнали, че пътят е рисков.
Техните претенции са тези рискови сектори, освен по Искърското дефиле и по цялата републиканска пътна мрежа, да бъдат отстранени и страната да предприеме ограничения за тяхното обезопасяване.

Иначе през днешния ден по обед екип на компанията реализатор на плана взе спомагателни проучвания на асфалта и пътната настилка. Какви са резултатите от инспекцията на „ Трейс”, към момента не се знае.

Извънредно: Министър Нанков хвърли бомба за правата на гибелта край Своге

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР