Огнян МинчевКремълският режим продължава да унищожава с ракетен обстрел енергийната

...
Огнян МинчевКремълският режим продължава да унищожава с ракетен обстрел енергийната
Коментари Харесай

Лидерите на Европа и САЩ трябва да направят съдбовен избор между две ситуации на риска

Огнян Минчев

Кремълският режим продължава да унищожава с ракетен обстрел енергийната инфраструктура на Украйна - с изключение на продължаващите систематични убийства на цивилни жители от изумени жилищни здания в украинските градове. Целта на агресора е напълно явна. След като не съумяха да осъществят боен триумф по фронтовете в източна и южна Украйна, путинските стратези желаят да

върнат украинското общество в " каменния век " -

да унищожат инфраструктурата на страната в навечерието на идната зима. 

От месеци се приказва за това, че западните съдружници би трябвало да дават на Украйна задоволителни по количество ефикасни Противовъздушна отбрана системи, с цел да предотврати разрушаването на украинската инфраструктура и на опциите за цивилизован цивилен живот. Тези оръжия явно се бавят. Тук забележителна роля играят опасенията, че в случай че са задоволително ефикасни, западните системи за защита могат да се трансфорат и във опция за преместване на войната на съветска територия. 

Лидерите на Европа и Америка

би трябвало да създадат бърз избор сред две обстановки на риск

Първата е обвързвана с възможна приложимост от страна на ВСУ на по-ефективни и далекобойни ракетни системи против съветска територия - нещо, от което Киев е поел избрани ясни задължения да се въздържа. Вторият риск за Запада е да допусне дълбока и - от избран миг - неконтролируема рецесия на територията на Украйна, която може да провокира огромни талази от украински бежанци към Европа и затъването на войната в дълготрайна непредвидимост и фрагментиране на военните дейности. Тази фрагментация е

в интерес на кремълския режим, който цели " заледяване " на спора

и " отмалялост " на западните съдружници да поддържат Украйна на висока икономическа цена и растящи опасности пред европейската сигурност. 

Украйна би трябвало незабавно да получи оръжейни системи с капацитет за свеждане на провалите от съветския ракетен обстрел до вероятния най-малко. Колкото по-разрушена и обезлюдена се окаже Украйна в края на съветската експанзия - толкоз по-трудно и по-скъпо ще бъде нейното възобновяване. Цената на войната в страдалчество на елементарните хора още повече ще се покачва. В този подтекст все по-категорично се слага въпросът за това по кое време България ще даде своя принос - с доставка на оръжие - към постигането на такова съответствие на силите сред агресора и бореща се Украйна, което оптимално да приближи края на войната и редуциране на страданията на украинския народ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР