След победата на ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицкоски и Силяновска-Давкова, най-старата

...
След победата на ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицкоски и Силяновска-Давкова, най-старата
Коментари Харесай

Македонска партия в Сърбия: Искаме уважение и представителство в изпълнителната власт

След успеха на ВМРО-ДПМНЕ и Християн Мицкоски и Силяновска-Давкова, най-старата партия на македонците в Сърбия - Демократичната партия на Македония (ДПМ) поздрави с успеха водача на ВМРО-ДПМНЕ. Формацията изрази вяра за приемане на взаимност в изпълнителната власт, каквато имат представителите на сръбската общественост в Македония, след постигнатото съдействие със Сръбската прогресивна партия (СПП) на локално равнище.

В приветствения адрес, изпратен от председателката на ДПМ Мая Гергьовска, се споделя, че ДПМ е най-старата македонска партия в Сърбия, основана през 2004 година Оттогава до 2017 година македонците са имали собствен член на управителния съвет в парламентарната пейка в град Панчево, както и първия македонски народен представител в Скупщината на Сърбия през 2012-2014 година

„ Според последното броене в Панчево живеят 5000 македонци, въпреки че броят им е доста по-голям, това е разследване от отношението и третирането на македонците в Сърбия. Но с историческата победа на партията Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ отпред с господин Мицкоски още в този момент, два дни по-късно, чувствам хубостта на това да си горделив македонец “, сподели Гергьовска.

„ Важно е да се подчертае, че сме щастливи от обстоятелството, че представителите на сръбската общественост в РСМ ще имат своето място в изпълнителната власт, като се надяваме на взаимност и почитание към нас, македонците, като предан и приятелски народ в Сърбия. Трябва да се радваме, че най-сетне направихме първите стъпки в съдействие с най-силната политическа партия в Сърбия СПП, като се надяваме, че това ще докара до възстановяване на статута на македонската общественост в Сърбия. Към момента всички съглашения се отнасят за съдействие на територията на град Панчево, до момента в който във Враня към този момент имаме наш член на управителния съвет и консултант на кмета “, добави водачът на ДПМ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР