Огнеборците продължават работа за пълно потушаване на пожара, възникнал на

...
Огнеборците продължават работа за пълно потушаване на пожара, възникнал на
Коментари Харесай

Продължават усилията за пълно потушаване на пожара на сметището край Дупница

Огнеборците не престават работа за цялостно потушаване на пожара, зародил на сметището край Дупница. От нощес огънят е загасен, само че продължава да дими. Въпреки това не е регистрирано замърсяване на въздуха в региона на сметището, оповестиха от Министерството на околната среда.

Гасят се местни огнища в дълбочина, има обезпечено непрекъснато дежурство на сметището , сподели представителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

На терена са закарани водоноски, прави се и запръстяване, добави представителят на общината Христо Апостолов.

" Чистят горе още - пръскат, запръстяват, горе отново си има пожарна, водоноска. Няма (огън). Вече не е както в петък, леко си дими ".

Няма превишаване на средночасовите правила на индикаторите за качеството на атмосферният въздух в местността " Злево " край Дупница, оповестиха от екоминистерството.

Непосредствено след полученият сигнал за пожара в петък мобилна автоматизирана станция на Изпълнителната организация по околна среда стартира 72-часово замерване на индикаторите за качество на атмосферния въздух в региона.

 Мобилна станция прави денонощни замервания за качеството на въздуха в Злево, където в петък потегли пожар на закритото градско сметище; Снимка: Министерство на околната среда и водите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР