Огънят вече е овладян, въпреки че в района все още

...
Огънят вече е овладян, въпреки че в района все още
Коментари Харесай

Щети за милиони и версия палеж за опожарения месокомбинат

Огънят към този момент е овладян, макар че в региона към момента има тлеещи огнища, заяви Българска национална телевизия. На място не престават да работят 13 пожарни автомобила. Специалисти са безапелационни, че няма заплаха от замърсяване на въздуха.

Тепърва ще се обяснява каква е повода за пожара, само че една от версиите, по които се работи е тенденциозен палеж.

Пламъците избухнали нощес към 18:30 ч. от товарна рампа в предприятието. Минути по-късно огнената буря превзела цялата поточна линия. За благополучие по това време в комбината не е имало служащи. Повече от пет часа лиши локализирането на пламъците, а над 40 пожарникари цяла нощ се бориха да овладеят огнената буря.

"Оттук насетне правим довършителни погасителни дейности, на места има огнища, които към момента се възобновяват, унищожаваме ги и ще останат през целият ден наши екипи да дежурят ", заяви началникът на пожарната в старопрестолния град старши комисар Красимир Кръстев.

Постоянно се вършат и замервания на въздуха, като все още няма повишение нормите.

"Горяха стиропори, битуми, смоли, доста компактен черен пушек, рисков нездравословен и това наложи действието на нашите чиновници с защитни средства, те са с въздушно дихателни апарати ", добави шефът на пожарната.

От управлението на месокомбината отхвърлиха коментар има ли причина някой съзнателно да подпали предприятието. Очаква се до края на деня да стартират и огледите на място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР