Официално беше потвърдена продажбата на Мауридеш от ЦСКА в китайския

...
Официално беше потвърдена продажбата на Мауридеш от ЦСКА в китайския
Коментари Харесай

Двете лица на Мауридеш в ЦСКА

Официално беше доказана продажбата на Мауридеш от ЦСКА в китайския Чанчун Ятай . По този метод " алените " се разделиха с нападателя си единствено полусезон, откакто го купиха .

Бразилецът стартира доста мощно през лятото . Даде сериозна поръчка за титулярното място , макар че на " Армията " акостираха още двама изпълнители - Евандро и Али Соу . Заради него те не припарваха до терена, а младият Тонислав Йорданов бе преотстъпен.

Някои почитатели даже го дефинираха за по-добър от Фернандо Каранга.
 Официално: Мауридеш подписа с китайския Чанчун Ятай Обновена
Официално: Мауридеш подписа в Китай

Нападателят театралничи с фланелката на Чанчун Ятай

Именно негов заместител трябваше да бъде, а образно приликата бе налице. Освен бръснатата глава и сходството в цвета на кожата - Мауридеш подсещаше за сънародника си в друго.

Хвърляше се крепко в играта, гореше, само че точно такива футболисти остават в сърцата на почитателите .

Нямаше еднакъв във въздуха. Влизаше надъхано в единоборствата и отнемаше топки още в противниковата половина - като Каранга, нали?

Започна стремително с гол в формалния си дебют. Това се случи на 22.07.2018 против Локомотив (Пловдив) - 2:0 . Откри резултата в 53-та минута, с което успокои треньорския щаб. Преди това здравият физически Езе респектираше домакините и започнаха да се прокрадват опасения за загуба на точки.

Част от скептичните почитатели се присмяха на бурната му наслада. Други пък я откриха за позитивна: " Такива футболисти ни трябват. Играе се със пристрастеност. "

Разписа се в 5 от идващите 6 срещи, а пропусна да стори това единствено против Витоша (2:0).

" Той е състезател за огромните мачове " , величаеха го почитателите.

По два пъти го стори против Адмира Вакер (3:1) и Славия (2:1). Реализира още един гол против австрийците в другата среща (3:0), в идващия кръг на Лига Европа - Копенхаген (1:2) и за шампионата - Дунав (3:0).

Няколко пъти бе избиран за " Играч на мача " и " Играч на кръга " в Първа лига .

На една от конференциите, до момента в който получаваше своята премия - се разплака.

Призна какъв брой компликации е претърпял в родината, по какъв начин е безпределно признателен на по-големия си брат (собственост на Галатасарай).

" В България футболът е по-контактен, по-силов. Това е футболът, който обичам. Аз съм от тези играчи, които колкото повече ги удрят и бият, толкоз по-удобно се усещат. За мен няма нищо по-добро когато ме удрят, аз да ги мачкам и да им въвеждам голове ", съобщи тогава Мауридеш.

В началото на Септември нещо се пречупи. Треньорското управление извърши желанието на Нестор ел Маестро - купи още един нападател. Някои последователи на 31-кратните първенци запяха нова ария: " Този Соу е по-добър. Трябва да постановяваме него ", чуваха се не един и два гласа.

Типично по нашенски - всеки схваща от футбол и политика.
 Снимка 386655
Източник:

Таранът стартира да се застоява на аварийна пейка, а преломен миг се оказа пропуснатата от него дузпа в Стара Загора . При резултат 1:1 " Звяра " не съумя да накаже, което докара до загуба на скъпи 2 точки.

Постепенно ентусиазмът спадна.

Моментен проблясък се видя при семейството на Витоша (9.11.2018) - 3:0, когато се включи доста мощно от аварийна пейка - последните 20 минути. Вкара 2 значими гола и разруши катеначото на гостите.

След паузата за национални тимове записа името си измежду голмайсторите в Русе. При успеха над Дунав с 2:0 . Това е последният му гол с екипа на ЦСКА .
 ЦСКА, какво ще го вършиме този прекалил с празнуването Мауридеш?
ЦСКА, какво ще го вършиме този прекалил с празнуването Мауридеш?

А Ел Маестро беше доста удовлетворен от положението на бразилеца...

Сякаш живота в столицата му се ослади. Не беше необикновена панорама да забележим Мауридеш с чипс и кола в някое столично заведение . В дребните часове мястото бе едно - Студентски град .

Засилиха се жлъчните мнения за наднорменото му тегло . Именно тази причина бе изтъкната при неуспеха на прехвърлянето му в Рапид (Виена) .

Бързо се трансформира в звезда у нас, а още по-бързо се оказа непотребен.

Последните му минути с " аления " екип са били тягосни за гледане от страна на почитателите. Движението му по терена бе мудно, реакциите мудни, коефициентът на потребно деяние - малко над 0.
 Снимка 386070
Източник:

След първия си месец в " Борисовата градина " бе сравняван с Гара Дембеле . Иронията е, че в този момент още веднъж могат да се вършат сходни паралели. Но с навиците на тези голаджии отвън терена и внезапния спад във формата им.

Тепърва ще разберем по какъв начин ще се отрази неналичието на Мауридеш. Загубата на онази " деветка " от лятото е налице - последните мачове продукцията в офанзива е постна. На елементарен език - няма кой да вкара гол.

Но този " Звяр " от зимата надали ще липсва на някого. Без пристрастеност, даже без предпочитание за игра.

Такива са бразилците, към тях постоянно е забавно.

И могат да изненадат. Както съперника, по този начин и своя тим.
 Снимка 372634
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР