Oфициалният сезон в ATP Тура приключи, но най-добрите състезатели на

...
Oфициалният сезон в ATP Тура приключи, но най-добрите състезатели на
Коментари Харесай

Без шансове за подгласника от ATP финалите: Циципас разгроми Рууд в Абу Даби

Oфициалният сезон в ATP Тура завърши, само че най-хубавите състезатели на планетата надалеч не са завършили с уговорките си на корта и се пробват да натрупат допустимо по-голяма игрова процедура преди началото на новата тенис акция. За поредна година пък уредниците на демонстративната конкуренция Mubadala World Tennis Championship си осигуриха услугите на шестима първокласни играчи при мъжете, както и две от най-елитните тенисистки при дамите.

През вчерашния ден Онс Жабер си обезпечи трофея в женския шампионат, надигравайки в оспорвана трисетова борба Ема Радукану, а Стефанос Циципас и Андрей Рубльов си осигуриха място в полуфиналите, откакто реализираха рутинни победи над надлежно Камерън Нори и Борна Чорич.

Така гъркът и руснакът се причислиха към Карлос Алкарас и Каспър Рууд, които по право имаха място във финалната четворка, единствено че подгласникът в ATP финалите трябваше бързо да напусне борбата за трофея, защото Циципас не му остави никакви шансове и го разгроми с безапелационното 6:2 6:2 за малко повече от час игра.

Световният номер четири реализира пробив още в първото подаване на Рууд, а оттова насетне балканецът загуби единствено две точки на личен сервис до края на сета и даже съумя да отмъкне още един път съперниковия сервис, с което постави точка на разногласието в частта.

Проблемите за норвежеца надалеч не завършиха с началото на втория сет, тъй като Циципас действаше с голяма доза убеденост и не пропускаше опция да се изтегли на обичания си форхенд, откъдето рядко пропускаше да нанесе завършващ удар. Всичко това разреши на гърка да приключи дуела със серия от пет следващи гейма на своята сметка и той справедливо откри място в конфликта за купата, където ще премери сили с един всред Карлос Алкарас и Андрей Рубльов.

Stefanos Tsitsipas is the first finalist in Abu Dhabi
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР