Официалният представител на германския концерн Mercedes-Benz у нас - „Силвър

...
Официалният представител на германския концерн Mercedes-Benz у нас - „Силвър
Коментари Харесай

Над четвърт милион лева искат за новия Mercedes-Benz EQS у нас

Официалният представител на немския тръст Mercedes-Benz у нас - „ Силвър Стар”, показа в България първата напълно електрическа първокласна лимузина на марката. У нас моделът се предлага в две версии – Mercedes-Benz EQS 450+ с мощ 333 к.с. и EQS 580 4MATIC с 523 к.с. Моделът EQS 450+ е с базова цена от 217 500 лв., а по-мощният EQS 580 4MATIC коства 264 000 лв..

За България новият Mercedes-Benz EQS е с включено по-богато съоръжение, като пакет за удобен достъп, интензивно ароматизиране на въздуха в купето, пакет за отбрана, завиваща задна ос до 4,5 градуса, както и 141-сантиметров екранен модул MBUX Hyperscreen за версията EQS 580. Революционният флагман се базира на новата платформа за първокласни електрически автомобили на Mercedes-Benz.



Новият Mercedes-Benz EQS разполага с самостоятелен електрически пробег до 770 км съгласно цикъла WLTP и голяма мощ от 523 к.с. и ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди. Силовото предаване на EQS дава отговор на всички упования за напредничав седан в сегмента на S-класата. Всички модификации на Mercedes-Benz EQS имат електрическо силово предаване на задния мост, а моделите със система 4MATIC имат задвижване и на предния мост.



Новият Mercedes-Benz EQS бележи начало на потреблението на ново потомство акумулатори със доста по-висока компактност на силата. По-голямата от двете акумулатори има използваемо енергийно наличие от 107,8 кВтч и може да се зарежда с мощ до 200 кВт на бързи станции за зареждане с непрекъснат ток от 10 до 80% за единствено 31 минути. Зарядът за изминаване на още 300 км съгласно WLTP се зарежда единствено за 15 минути.

Новият Mercedes-Benz EQS може да бъде зареден комфортно с мощ до 22 кВт с изменчив ток, употребявайки бордовото зарядно устройство вкъщи или на публичните станции. Иновативният програмен продукт за ръководство на акумулатори е лична разработка на концерна и разрешава актуализации от разстояние.



Електрическият Mercedes-Benz EQS е първият модел на марката, който предлага опция за активиране на нови функционалности посредством актуализации от разстояние. След първичната настройка на новия автомобил, някои от характерностите на EQS могат да бъдат приспособени съгласно персоналните желания.

Стандартното ръководство на задната ос е с ъгъл на завиване до 4,5 градуса и по този начин способства за комфортното и динамично показване на EQS. То може да бъде увеличено до 10 градуса, като се поръча в допълнение или се задейства от разстояние. Това разрешава радиус на завой от 10,9 метра, което е равно на този при компактна кола.



Една от главните революции, която прави новият Mercedes-Benz EQS е радикалната смяна в интериора. Извитият 141-сантиметров екранен модул MBUX Hyperscreen с вградения програмен продукт с изкуствен интелект се приспособява изцяло към своя консуматор и прави лични оферти за голям брой функционалности на информация, комфорт и ръководство.

Интелигентната навигация може да възнамерява най-бързия и комфортен маршрут, както и спиранията за зареждане, въз основа на голям брой фактори и да реагира динамично на тапи или смяна в стила на шофиране да вземем за пример. Нова функционалност за Mercedes-Benz EQS е визуализирането в мултимедийната система MBUX, което демонстрира дали наличният потенциал на батерията е задоволителен, с цел да се доближи без презареждане до крайната точка на пътешестване.

Новият Mercedes-Benz EQS разполага с до 350 датчика според от оборудването, които регистрират дистанцията, скоростта и ускорението, осветеността, преваляванията и температурите, заетостта на седалките, както и мигване на очите на лидера.



В унисон с световната тактика на Mercedes-Benz, формалният представител на марката за България – „ Силвър Стар” ще вкара на пазара у нас до 2025 година още няколко електрифицирани и изцяло електрически коли във всеки сегмент – EQG и EQS SUV, както и EQS Maybach.

През 2022 година на българския пазар ще бъдат показани три нови електрически модела – първият 7-местен кросоувър на ток с пробег до 480 км EQB, лимузината EQE с самостоятелен пробег от 660 км и първият напълно електрически камион на Mercedes-Benz за местна дистрибуция с пробег до 400 км eActros.

През идната година „ Силвър Стар” ще сертифицира всички свои дилъри за продажба и сервизиране на електрически автомобили. Като първа стъпка в тази посока компанията пусна собствен онлайн магазин за истински аксесоари Mercedes-Benz.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР