Официална военна делегация, водена от първия заместник-министър на отбраната и

...
Официална военна делегация, водена от първия заместник-министър на отбраната и
Коментари Харесай

Специалните сили обсъдиха с официална делегация на Азербайджан подобряването на военното сътрудничество

Официална военна делегация, водена от първия заместник-министър на защитата и шеф на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан генерал-полковник Наджмадин Садъков, посети през днешния ден, 12 март, Специализирания образователен полигон „ Црънча” на 68-ма бригада Специални сили – Пловдив.

Целта на визитата беше подобряването на двустранното военно съдействие сред специфичните сили на България и Азербайджан, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата. Пред формалната военна делегация командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден военачалник Явор Матеев изнесе брифинг, на който срещна присъстващите със структурата, дилемите и подготовката на българските специфични сили. Генерал-полковник Наджмадин Садъков показа структурата на Въоръжените сили на Азербайджан. След брифинга военнослужещи от бригадата показаха демонстрации на качества, измежду които - обезвреждане на терористи в постройка, освобождение на пленник, заличаване на обект и стрелби. Военната делегация от Азербайджан прегледа показ на бойната техника, артилерийско въоръжение и снаряжение, свързочно имущество и парашутно-материална част на въоръжение в бригадата. В знак на почитание и другарство, бригаден военачалник Явор Матеев и генерал-полковник Наджмадин Садъков си размениха плакети.

По-рано през днешния ден министър-председателят Бойко Борисов се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на защитата и шеф на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан. В диалога бяха разисквани вероятностите за задълбочаването на военното съдействие, осъществяването на взаимни учения, както и усилването на партньорството във военно-образователната сфера. На срещата в Министерския съвет участваха и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР