Офанзивата на Израел срещу Рафах вероятно ще причини смъртта на

...
Офанзивата на Израел срещу Рафах вероятно ще причини смъртта на
Коментари Харесай

Борел очаква още цивилни жертви в Газа, каквото и да казва Израел

Офанзивата на Израел против Рафах евентуално ще аргументи гибелта на още цивилни и се прави макар експлицитните предизвестия против това от страните членки на Европейския съюз и Съединените щати. Това съобщи висшият представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, представен от " Ройтерс ".



" Офанзивата в Рафах стартира още веднъж макар настояванията на интернационалната общественост, Съединени американски щати, страните членки на Европейския съюз, всички, които молят израелския министър председател Нетаняху да не нападна ", акцентира той.

" Опасявам се, че това още веднъж ще аргументи доста жертви, цивилни жертви. Каквото и да споделят ", добави Борел и акцентира: " В Газа няма безвредни зони ".
 Израел пое надзор над Граничен контролно-пропусквателен пункт
Израел пое надзор над Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах "

Граничният пункт е основен за помощ към разрушения анклав

Късно нощес палестинската въоръжена формация " с предлагането за помирение от медиаторите седем месеца след началото на войната, която изтласка над един милион поданици на Газа в южната част на анклава.

Израел обаче съобщи, че и стартира военна интервенция в Рафах.

Израелски танкове и самолети удариха няколко региона и къщи в града през нощта. Атаките предизвикаха гибелта на 20 палестинци и раниха няколко други, откакто засегнаха минимум четири къщи.
 На три крачки ли е мирът в линията Газа?!
На три крачки ли е мирът в линията Газа?!

Какво планува съглашението за прекъсване на огъня в анклава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР