Одобрените безлихвени заради епидемията от коронавирус у нас са за

...
Одобрените безлихвени заради епидемията от коронавирус у нас са за
Коментари Харесай

Близо 80 милиона лева са изтеглените безлихвени кредити заради кризата с COVID-19

Одобрените безлихвени поради епидемията от ковид у нас са за близо 80 млн. лева Това демонстрират най-скорошните данни на Българска банка за развиване. Общо получените кандидатури са над 30 500 броя, като съвсем 19 000 от тях са утвърдени, оповестява.
837 претенции се преглеждат сега. Близо една трета от общия брой са на лица на трудов контракт, а останалите са на самоосигуряващи. Средната стойност на утвърдените заеми е 4 228 лева
 Удължават кредитната почивка поради ковид? Удължават кредитната почивка поради ковид?
Много евентуално е банковият мораториум да бъде продължен. Решението би трябвало да бъде взето от Българска национална банка и от комерсиалните банки...
Крайният период за кандидатстване е до края на годината. Целта на мярката е да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали активност в резултат на пандемията от COVID-19. Те имат опцията да получат заем до 4 500 лева, отпускани едновременно или на три транша от по 1 500 лева Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
Партньори по Гаранционната стратегия за даване на безлихвени заеми са Алианц банк, Банка ДСК, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк, ОББ, Общинска банка, Първа капиталова банка, Пощенска банка, Райфайзенбанк, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк. Българската банка за развиване не преглежда настояванията за заем, а включва към този момент утвърдените от комерсиалните банки заеми в издадената портфейлна гаранция. С сътрудниците ББР подписа гаранционни съглашения за 149 427 500 лева Близо 55% от средствата са контрактувани. Останалите са разполагаем за осъществяване на гаранционните съглашения, за даване на гаранционни предели на други банки, както и за повдигане на лимитите на тези, които към този момент са участници в програмата, в случай че пожелаят това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР