Одеса е под комендантски час, след като късно снощи градът

...
Одеса е под комендантски час, след като късно снощи градът
Коментари Харесай

Комендантски час в Одеса след новите руски ракетни удари


Одеса е под комендантски час, откакто късно нощес градът беше подложен на нови съветски ракетни удари. Украинските управляващи оповестяват за един умрял и петима ранени.

Няколко здания, измежду които и търговски център, са разрушени при последните офанзиви против Одеса.

Украинският президент Зеленски предизвести, че блокадата на пристанищата в страната може да докара до световна продоволствена рецесия, и прикани интернационалната общественост за ограничения.

„ Без нашия експорт на селскостопански артикули десетки страни по света са на ръба на дефицита на храна. Това е директна последица от съветската експанзия “, съобщи Зеленски.

Продължават и интензивните бойни дейности в Донбас, в това число в Мариупол. Съобщава се за „ щурмови интервенции “ на съветските сили в завода „ Азовстал “, където към момента има украински бойци.

В същото време Съединените щати възобновиха действието на закон от Втората международна война, който улеснява даването на военна помощ.

От Белия дом дадоха отговор и на речта на съветския президент Путин за Деня на успеха. Според Вашингтон изказванието, че Западът е виновен за войната в Украйна е „ неуместно “.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР