Очевидно е, че служебният кабинет си е поставил на мушка

...
Очевидно е, че служебният кабинет си е поставил на мушка
Коментари Харесай

Николай Вълканов: Кабинетът е взел на мушка търговските вериги

„ Очевидно е, че служебният кабинет си е сложил на мушка комерсиалните вериги и това е най-малкото неприемливо ”. Това съобщи в студиото на „ предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS Николай Вълканов, ръководител на Сдружението за съвременна търговия.
„ Соченето с пръст на комерсиалните вериги стартира, без да се разгласява някакъв разбор, да стане ясно има ли проблем и къде е той. В общественото пространство хвърчат обвинявания за 70-80% надценки, които са безпределно надалеч от истината. В обществото се основава чувството, че има едни неприятни спекуланти, само че нещата са по-сложни. Те отиват обратно по веригите за доставки, не може да се фокусираме единствено върху търговеца. Надценката се дефинира от доставната цена, начисляват се разноски за превоз, депозиране, логистика, реклама, сила, заплати и по-късно се прави проверка дали цената ще е конкурентна ”, сподели още Вълканов и увери, че надценката при храните била по-малка. Тя се движела в интервала 15 - 25% и не във всяка комерсиална верига има такси. 
Експертът изясни, че половината доходи на единствената държавна млекопреработвателна компания са от лицензионна активност и няма по какъв начин пазарът да се води по нея.
Припомняме, че късно нощес бе освободен шефът на компанията Николай Маринов. На 16 февруари той изясни в ефира на „ Твоят ден ”: „ Таксите на огромните вериги включват отстъпки за тях, които ние, като производител, им даваме, с цел да продават продуктите ни. Има такса „ Вход ”, такса „ Логистика ”, такса „ Маркетинг ”, такса „ Промоции ”, такси „ Каталози ”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР