Очакват се още акции срещу кметове в страната, стана ясно

...
Очакват се още акции срещу кметове в страната, стана ясно
Коментари Харесай

Прокуратурата обеща на България: Очаквайте още акции срещу кметове за злоупотреби и корупция. Има много сигнали

Очакват се още акции против кметове в страната, стана ясно от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова пред bTV. Думите ѝ бяха във връзка акциите против локалната власт от последните дни в Созопол, Златица и Стрелча.

``
реклама

„ В последните 2-3 години прокуратурата активизира напъните си в следствията против кметовете, защото постъпиха голям брой сигнали, че в общините се правят злоупотреби ”, разяснява тя.

Арнаудова посочи, че Агенцията за държавна финансова ревизия интензивно прави инспекции и отчетите за активността на общинските администрации се изпращат на основния прокурор, който ги препраща на способената прокуратура.

„ Затова имаме доста следствия против кметове. Има и такива, за които към този миг не можем да споделим с медиите, само че се работи приориттетно, защото се касая за корупционни съгласно нас действия и се стремим да ги пресечем ”, акцентира Арнаудова.

Има доста инспекции, досъдебни производства, които към момента са във фаза, в която събираме доказателства, по тази причина не можем да кажем къде и за какви тъкмо действия се организират следствията.

„ За кмета на Златица в края на предходната година прокуратурата внесе искане в съда да бъде отстранена от служба, само че съдът отхвърли. Затова тя продължава да извършва длъжността.

По отношение на кмета на Созопол Панайот Рейзи наблюдаващите прокурори ще преценяват дали да изискат отстраняването му.

В Стрелча приказваме за досъдебно произвеждане, по което към момента кметът не е притеглен като обвинен. „ Принципно приказваме за закононарушение против личността, не във връзка със службата ”, посочи тя.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 16 секунди) Рейтинг: 51120 | Одобрение: 27375 не би трябвало единствено кмета, а и компаниите реализатори. те парите отиват там. няма по какъв начин да спреш схемата, в случай че прибереш единствено кмета ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!  0  0 4udovi6teto (преди 42 секунди) Рейтинг: 2687 | Одобрение: 1287 А кмета на Варна по кое време? https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери СтанковНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР