Очакванията са високи и вярвам, че ще отговорим по възможно

...
Очакванията са високи и вярвам, че ще отговорим по възможно
Коментари Харесай

Димитър Цанчев: Готови сме за Председателството на ЕС

Очакванията са високи и имам вяра, че ще отговорим по допустимо най-хубавия метод, от дълго време се приготвяме.

Това съобщи ръководителят на Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел дипломат Димитър Цанчев. На среща с публицисти той показа целите за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Той открои целите на председателството, в това число във връзка с Западните Балкани, само че означи, че нашата страна не би желала да провокира нереалистични упования у страните в района.

Турция е значим сътрудник за Европейски Съюз и за България, най-голямата страна сред Европейски Съюз и Близкия изток. Трябва да поставим старания за възстановяване на връзките, уточни Димитър Цанчев.

До края на януари посланикът чака да бъдат направени насоките за договарянията за преходния интервал след напускането на Англия, а до март - за бъдещите връзки с Острова.

Европейските фондове са довели до забележими промени в нашата страна. България пази външните граници на Европейски Съюз, въпреки да не е призната в Шенген. Страната има постоянен лев поради валутния ръб, означи българският дипломат.

Той въпреки всичко загатна, че в случай че в Съвета има единогласие и се изпълнят изискванията от Минското съглашение, то София е подготвена да работи за възстановяване на връзките с Русия, в това число с отпадане на глобите.

За момента няма планувана аудиенция на съветския президент Владимир Путин в Русия. Той беше поканен от българския си сътрудник Румен Радев да посети България по случай 110 години от Освобождението от турско иго.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР