Очакванията ми са да заработи парламентът. Мисля, че с днешното

...
Очакванията ми са да заработи парламентът. Мисля, че с днешното
Коментари Харесай

Желязков с първи думи като председател на НС: Предизборната кампания приключи днес

Очакванията ми са да проработи Народното събрание. Мисля, че с днешното гласоподаване и избор на ръководител завърши предизборната акция. Дано не влезем в нова предизборна реторика. Това съобщи пред медии в Народното събрание новоизбраният ръководител на 49-ото Народно събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, предаде Novini.bg.

 

„ От една страна е значимо, че се отпушва политическият развой и че стартира конституционната процедура, което е значимо, тъй като без определен ръководител и без образувани парламентарни групи Народното събрание не може да се разпусне, даже да желае. Надявам се диалозите сред политическите сили да бъде градивен, тъй като обществото чака непоклатимост, сигурност и правдивост и ние му го изискуем “, добави той.

 

По думите му първите законопроекти, които ще прегледа Народното събрание, са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс и законопроектите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност. Изрази очакване, че по тях няма да има тежки политически полемики и препирни, тъй като „ упованията на хората са да преодолеем стигматизирания през последните месеци разговор “.

 

Желязков изясни, че Народното събрание ще работи и по излъчването на постоянен кабинет, който би могъл да реши тежките проблеми в сферите на стопанската система, вложенията и усвояването на средства от еврофондовете.

 

На въпрос дали би трябвало да се тормози основният прокурор за разбирателството сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ръководителят на Народно събрание сбито отвърна, че „ доста е значимо да се съблюдава правилото за разделяне на управляващите “.

 

Желязков означи още, че „ животът на Народното събрание зависи от самия парламент “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР