Очакваните снеговалежи в планинските ни курорти подканват скиорите да се

...
Очакваните снеговалежи в планинските ни курорти подканват скиорите да се
Коментари Харесай

Ски курортите се пълнят, но знаем ли правилата за безопасност на ски пистите

Очакваните снеговалежи в планинските ни курорти подканват скиорите да се насочат към ски пистите. Но е хубаво да не се не помни, че с изключение на прелестен спорт, карането на ски носи своите особености и е добре да се съблюдават разпоредбите за сигурност по ски пистите, напомнят от Планинската избавителна работа.

Съобразявайте се с останалите скиори/сноубордисти

С държанието си не трябва да застрашавате или увреждате различен скиор/сноубордист! Пригаждайте скоростта си и метода на каране съгласно опциите си, терена и атмосферните условия.

Избирайте подобаваща диря за каране

Каращият откъм гърба или приближаващ от горната страна скиор/сноубордист би трябвало да сортира по този начин следата на каране, че да не заплашва намиращите се пред и под него скиори/сноубордисти. Предимството е на долния! При каране в необработени терени в никакъв случай не се доверявайте на остарели следи! Те може да са направени при други условия.

Научете се да задминавате вярно и безвредно

Задминаване е допустимо от всички страни, само че то би трябвало да се извърши единствено в случай че има задоволително огромна отдалеченост и задминаваният не е заплашен. Особено да се внимава при задминаване на деца!

Спиране и престой по ски-пистите

Избягвайте рухването и прекъсването по тесните и с неприятна видимост места по ски-пистите. Ако има паднал скиор/сноубордист, идващите след него би трябвало да обезопасят мястото над него и в случай че той не може да стане самичък, би трябвало да уведомят ДЕЖУРНИТЕ ПЛАНИНСКИ СПАСИТЕЛИ.

Спазване на предупредителните знаци и табели. Всеки скиор/сноубордист е задължен да съблюдава поставените знаци и табели. Неспазването на знаците и табелите постоянно води до несгоди.

При потребност от помощ позвънете на тел. 112 или на Централния денонощен пост на Планинска избавителна работа при БЧК 1470 (за всички мобилни оператори) и 02 963 2000.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР