Президентът Джо Байдън подписа закон за забрана на руския обогатен

...
Президентът Джо Байдън подписа закон за забрана на руския обогатен
Коментари Харесай

Байдън забрани вноса на руски обогатен уран

Президентът Джо Байдън подписа закон за възбрана на съветския обогатен уран, заяви Белият дом.

Забраната за импорт на гориво за атомни електроцентрали стартира след към 90 дни, макар че разрешава на Министерството на енергетиката да издава освобождавания при положение на проблеми с доставките.

Русия е най-големият снабдител в света на обогатен уран и към 24% от обогатения уран, употребен от американските атомни електроцентрали, идва от страната.

Законът също по този начин отключва към 2,7 милиарда $ финансиране в предходното законодателство за създаване на промишлеността за ураново гориво в Съединени американски щати.

„ Днес президентът Байдън подписа историческа поредност от дейности, които ще укрепят енергийната и икономическата сигурност на нашата нация посредством понижаване и в последна сметка унищожаване на нашата взаимозависимост от Русия за гражданска нуклеарна сила “, сподели Джейк Съливан, консултант по националната сигурност.

Съливан сподели, че законът „ реализира многостранни цели, които сме си сложили с нашите съдружници и сътрудници “, в това число ангажимент предишния декември с Канада, Франция, Япония и Обединеното кралство да влагат групово 4,2 милиарда $ за разширение на потенциала за обогатяване и превръщане на уран.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР