Очакваме в следващите дни да бъде внесен следващият вот на

...
Очакваме в следващите дни да бъде внесен следващият вот на
Коментари Харесай

Тагарев: Очакваме следващият вот на недоверие да е заради отбраната

Очакваме в идващите дни да бъде импортиран идващият избор на съмнение, който да е в областта на защитата. Това сподели министърът на защитата проф. Тодор Тагарев, който откри второто издание на конференцията " Технологии против дезинформацията 2.0 ".

Министър Тагарев акцентира, че дезинформацията е единствено един от инструментите на хибридната война. По думите му спорът сред " Хамас " и Държавата Израел е образец за това по какъв начин в главен инструмент се трансформира подчиняването на публичното мнение, а военната мощ има подчинена роля. 

Тагарев разяснява, че през последната година има проблем с окомплектоването на армията и като главната причина за това той уточни дезинформационната акция, подета от някои родни политици, в която се твърдеше, че ще бъде изпратена армията да води война в Украйна. 

Тази година имахме с 35 % по-малко претенденти спрямо 2022 година за Военния университет във Велико Търново и 45 % по-малко записани курсанти. Реално местата, които се попълниха са 22 % от нужните за армията. Това е директно обвързвано с дезинформационната акция към отбранителните служби, акцентира Тагарев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР