Служителите в университетите в България започват стачка от 20 май.

...
Служителите в университетите в България започват стачка от 20 май.
Коментари Харесай

Служителите на университетите се заканиха с блокади на ключови пътища в страната

С лужителите в университетите в България стартират стачка от 20 май. На тази дата висшите образователни заведения ще останат затворени, а дните на митинг ще се усилват до края на семестъра. Възможно е да се стигне и до блокиране на пътищата.

„ Ще участваме в ефикасни протестни дейности пред Министерството на финансите, защото то е отговорно за забавянето на нашите заплати ”, сподели в ефира на ръководителят на синдикална организация „ Висше обучение и просвета ” към КНСБ в УХТ – Пловдив, основен помощник Илиян Добрев.

Той изясни, че висшето обучение е ощететено с 350 милиона лв..

Според ръководителя на профсъюз „ ФУНИС ” в университета по хранителни технологии в Пловдив Цветана Гогова нараствания на възнагражденията би трябвало да има и за непреподавателския състав в университетите.

 

„ Отиваме пред Министерството на финансите, тъй като министърът не разпорежда това, което ни е дадено още при предходното държавно управление. Всички изискания, които те имат към сферата на висшето образованието на науката ние го изпълняваме и преизпълняване, само че това, което те са поели като ангажимент - не е спазено ”, разгласи Борислава Костова от Пловдивския университет, профсъюз „ Висше обучение и просвета ” към КНСБ.

Преподавателите и чиновниците във висшите образователни учебни заведения са подготвени да блокират основни пътища в страната, като задачата им не е да попречват образованието на студентите.

Те обявиха, че при нужда ще отсрочат и идните изпитни сесии.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР