Очакваме мораториумът върху цената на тока да не бъде до

...
Очакваме мораториумът върху цената на тока да не бъде до
Коментари Харесай

Премиерът: Ще видим дали може да купим повече газ от Азербайджан, където цената е по-изгодна

Очакваме мораториумът върху цената на тока да не бъде до края на март. Искаме да създадем разбор дали има течове в системата и да забележим, когато течовете са спрени, ще знаем кое е минималното покачване на цената, което крайният консуматор да заплати. Най-лесно е да се увеличи цената, преди да се направи подобен разбор, само че това няма да бъде политиката на това държавно управление.

Зависимост на цената има и от обстановката с пандемията - когато има локдаун, търсенето на ток понижава, означи Петков. Премиерът не се ангажира с прогноза какво ще бъде покачването на цената на електричеството за крайния консуматор, тъй като ненапълно то зависи от интернационалните пазари.

По думите му най-важното е държавното управление да направи оптималното в тази обстановка, с цел да сме сигурни, че няма течове в системата и да се минизира нарастването на цената.

,,Кой ще заеме мястото на ръководителят на КЕВР Иван Иванов, това би трябвало да реши Народното събрание, само че това би трябвало да стане в границите на януари``, разяснява Петков.

По отношение на разногласието със Северна Македония министър председателят означи, че съдружното съглашение препотвърждава парламентарната декларация, призната още при предходното ръководство, само че и го надгражда, с цел да може да се види какви са изгодите от добросъседството.

Кирил Петков удостовери, че ще посети Скопие, откакто новият македонски министър председател Димитър Ковачевски поеме властта, с цел да основат обсъжданите работни групи сред двете страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР