Очакваме груповите туристически пътувания стартират в началото на месец май.

...
Очакваме груповите туристически пътувания стартират в началото на месец май.
Коментари Харесай

Туристическите агенции готови за екскурзии от май

Очакваме груповите туристически пътувания започват при започване на месец май. Това съобщи ръководителят на УС на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА) Светлана Атанасова.

По думите й в туристическия отрасъл е извънредно значимо да има предвидимост - и за пътешестване у нас, и за екскурзия в чужбина.

"Опитахме се да задържим сътрудниците, само че не се получава, други компании напряко банкрутираха. Резервациите за празниците у нас не би трябвало да се отсрочват, само че групови пътувания не може да се възнамеряват. ", разяснява тя, като добави, че сходна е обстановката в международен мащаб. Председателят на БАТА акцентира, че клиентите изчакват пътуването им да се реализира, а не прибягват до някой от другите разновидности - ваучер за друга отмора или връщане на предплатената сума.

Припомняме, че браншът изрази неодобрение си от последната заповед на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, която продължава възбраната за проведени групови пътувания до края на април.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР