Очаквам членовете на ВСС най-после да изпълнят законовото си задължение,

...
Очаквам членовете на ВСС най-после да изпълнят законовото си задължение,
Коментари Харесай

Йорданова: Очаквам ВСС най-после да изпълни законовото си задължение

Очаквам членовете на Висш съдебен съвет най-сетне да изпълнят законовото си обвързване, съобщи министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова на влизане в постройката на Висш съдебен съвет.

"Всички причини са изложени в писмените оферти. Настояването за спазването на конституцията, на законите, не е преодоляване на прокуратурата, това е правова страна ", отговори тя на основния прокурор Иван Гешев.

Точката е импортирана в дневния ред на съвета от министър Йорданова. Процедурата по предлагането на министър Йорданова беше открита на 4 април, а тази по настояването на проф. Стоилов - на 4 май. Съдебният съвет разиска допустимостта на основанията в предложенията и одобри, че двете би трябвало да се прегледат всъщност, взаимно.

Основанията, на база които се желае освобождението на основния прокурор, са във връзка със подозрения за осъществени служебни нарушавания от него и уронване престижа на правосъдната власт.

Решението за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев би трябвало да бъде взето с най-малко 17 гласа „ за “ от Пленума на Висшия правосъден съвет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР