Очаква се външният министър Николай Милков да постави въпроса за

...
Очаква се външният министър Николай Милков да постави въпроса за
Коментари Харесай

Още помощ за Украйна и нови санкции срещу Русия обсъждат външните министри на ЕС

Очаква се външният министър Николай Милков да сложи въпроса за насилието против българи в Северна Македония на днешното съвещание на министрите на външните работи на Европейски Съюз.

Теми на съвещанието ще са военната и финансовата помощ за Украйна и нов, десети пакет наказания против Русия.

Срещата се организира на фона на продължаващите апели към Германия да утвърди доставки на танкове Леопард 2 за Киев. Германският външен министър Аналена Бербок заяави в навечерието на срещата, че страната ѝ няма да попречи на Полша да изпрати свои танкове в Украйна.

" Имаме натоварена стратегия през днешния ден. Ще стартираме с войната в Украйна и по какъв начин да продължим да оказваме военна помощ на Украйна. Ще обсъждаме нов транш от Европейския механизъм за поддръжка на мира, с цел да осигурим още финансиране за Украйна. И след това ще обсъждаме равнището на военна поддръжка след срещата в Рамщайн, на която бяха поети доста обещания от няколко страни във връзка с помощта за Украйна. Димитро Кулеба също ще взе участие в полемиките ”, съобщи Жозеп Борел - висш представител по въпросите на сигурността и външните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР