Очаква се Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до

...
Очаква се Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до
Коментари Харесай

Очаква се Папа Франциск да води литургията на площад Свети Петър на Палмова неделя

Очаква се Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да  води литургията на площад " Свети Петър " на Палмова неделя - значимо събитие в католическия календар, с което се отбелязва началото на Страстната седмица, заяви Франс прес.

86-годишният папа напусна римската болница " Джемели " едвам през вчерашния ден, след тридневен престой, по време на който се лекуваше от бронхит. Франциск изглеждаше здрав и във радостно въодушевление.

" Все още съм жив ", отговори той с усмивка на публицистите и вярващите, които се събраха към болничното заведение и го питаха по какъв начин се усеща.

От няколко години духовният лидер на 1,3 милиарда католици страда от все по-тежки здравословни проблеми, в това число болки в коляното, които го принуждават да употребява инвалидна количка и бастун. Очаква се той да остане седнал на месите на Цветница и Великден, до момента в който кардинал води церемонията пред олтара. Според Светия трон това решение е било взето преди хоспитализирането му, защото аржентинският понтифик към този момент не е бил в положение да стои дълго време.

В сряда Ватиканът бе оповестил, че той отива в римската болница " Джемели " за планувани проучвания, преди да признае, че е изпитал усложнение в дишането и страда от " респираторна зараза ", изискваща антибиотично лекуване.

Това е втората му хоспитализация на папата от 2021 година насам, когато претърпял интервенция на дебелото черво. Франциск е казвал, че обмисля да се отдръпна, сходно на предшественика си Бенедикт Шестнадесети, само че предишния месец съобщи, че това не е на дневен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР