Очаква се днес за Русия да замине екипът, който трябва

...
Очаква се днес за Русия да замине екипът, който трябва
Коментари Харесай

Екипът с „черната кутия“ на падналия МиГ-29 заминава за Русия

Очаква се през днешния ден за Русия да замине екипът, който би трябвало да показа за разчитане „ черната кутия “ на падналия преди три месеца в Черно море МиГ-29.
Датата за заминаването на екипа на българските Военновъздушни сили, Военна полиция и Военна прокуратура беше посочена от служебния министър на защитата Георги Панайотов. А забавянето бе обяснено с подготовката на документи. Беше предпочетено това да бъде направено от РСК-МиГ в град Курск.
Припомняме, че на 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, посмъртно нараснал в подполковник, падна в морето по време на тактически учението „ Шабла 2021 “. Черната кутия на изтребителя бе търсена в продължение на две седмици и извадена от 70 метра дълбочина, само че със разкъсан лентов кабел.
Дни по-късно Министерството на защитата популяризира отчета на Военна полиция за авиоинцидента, в чието умозаключение написа, че най-вероятната причина за злополуката е "загуба на пространствена ориентация от екипажа при нощни полети над море ". Веднага след оповестението на изводите, брачната половинка на водача Димитрина Попова реагира с думите: "Много информация имам за Военновъздушни сили, само че не знаех че военнослужещите подреждат на управителния състав. Кратко, ясно и задоволително. Благодаря най-малко за действителните данни, с които посочената съществена причина в действителност не е съществена ". Два дни по-късно служебният министър на защитата Георги Панайотов съобщи, че "не става въпрос за пилотска неточност ". Адмирал Емил Ефтимов добави, че следствието е в начален стадий, само че подсети, че систематичните проблеми с недофинансирането на защитата у нас са част от отчетите на щаба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР