очаква предложения за годишните си награди в най-тежкия жанр –

...
очаква предложения за годишните си награди в най-тежкия жанр –
Коментари Харесай

Фондация „Радостина Константинова” приема номинации за наградите за разследваща журналистика


чака оферти за годишните си награди в най-тежкия род – проверяваща публицистика, разгласи в ефира на Радио София Валерий Тодоров, някогашен общоприет шеф на БНР и член на журито.

 Фондацията желае да насърчи напъните на медии и експерти в сложния и виновен род на качествената публицистика

Досега призове са получавали едни от най-ярките имена в тази специалност, измежду които Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Иван Георгиев и други.

„ През последните години публицистиката става по-разнообразна като жанрове, само че се ускорява наличието на развлекателните, като важен принос в това отношение дават малките екрани. За страдание не са доста от младите и по-опитните публицисти, които избират да вършат следствия “, означи Тодоров.

Въпреки това, през предходната година е имало 27 извънредно мощни номинации.

Жанрът е сложен, тъй като изисква доста добра подготовка, самообладание, обективност, познаване на проблемите, умеене да се работи с обстоятелства и изразителен език.

Според Валерий Тодоров мощната школа в радиожурналистиката сякаш стартира да отслабва:

„ Това, че 5-6 ярки имена не престават да поддържат духа и положителните усещания, не може да замъгли протичащото се – неналичието на последователност, на висок стандарт, на специализация, появяването на обслужващата публицистика, пропуски в езиковата и правоговорна просвета. “

Чуйте повече по тематиката от диалога на Божидар Янев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР